Nya självmord bland barn pga internet

publicerat i Allmänt;
Läste idag i tidningen på jobbet att det är flera nya fall bland barn och ungdomar som tagit livet av sig pga nätmobbning. Människor skriver så himla elaka saker bakom en skärm och tror det är lite roligt, ett skämt eller för att ta ut sina aggressioner som dom själva bär på och tror inte det förstör men det lilla ord man skriver kan gå så långt som detta, döden.
 
I artikeln så står det att det är den nya sidan ask.fm där man kan ställa frågor till varandra och svara på där näthatet blivit stort runt om i världen "men i sverige är det fortfarande nytt". Snälla, näthatet fanns redan på "min tid" som barn på Lunarstorm, aftonbladet osv. Nu är det större än någonsin och hur många barn ska välja en utvätg som att ta sitt liv innan någon reagerar. man borde reagerat för flera flera år sedan istället för att bara skriva en artikel om det eller säga att an är emot mobbning.
 
senaste året så har ett tiotal (som man hört om men är säkert 10 gånger fler) som tagit sitt liv för den har fått elaka kommentarer på facebook, bloggen, instagram osv. Bara för man har yttrande firhet i Sverige så betyder det inte att man inte ska respektera varandra och kränka andra människor.
Varför får bloggar som tex. Kissie finnas där hon skriver hur hon hatar feta, äcklas av rödhåriga, man ska vara smal med stora tuttar osv.? det är 12 åringar som läser den bloggen och i den åldern så ser man dom äldre lite som en gud och vill ta efter, redan där skulle man reagerat varför har ingen gjort det eller är det ok att kränka andra på det sättet och få andra att leva efter en hatisk syn?
 
Men det värsta av allt är att barnen tar efter det vi vuxna gör och jag ser varje dag på jobbet, på stan, internet där vuxna människor försöker sätta sig över andra, snackar skit, kränker och är elaka samtidigt så undrar man varför mobbning finns? VÄX UPP och är det så svårt att börja visa respekt till varandra? Är det så svårt att vara snäll nuförtiden? eller är alla bittra på sina liv och vill förstöra för andra? då är världen (ursäkta språket) JÄVLIGT sorglig och alla snackar om att jorden ska gå under snart.. det har den redan gjort för länge sen..
 
Läs artikeln i metro:
 
 

Taggar: aftonbladet, barn, facebook, internet, metro, mobbing, mobbning, myndigheter, näthat, nätmobbing, ungdomar, vuxna;

Kommentera inlägget här :