Förebygger mobbning!

publicerat i Allmänt;
"Ett projekt i England och USA, CAPSLE -programmet, har framgångsrikt använt sig av mentalisering för att hantera mobbing. Istället för att fokusera på mobbaren och offret har man istället lyft fram alla de som står och tittar på, och med sin passivitet möjliggör mobbningen. Syftet med programmet är att öpa empatin och att träna eleverna att bli mer medvetna om andra människors känslor och tankar. Bland annat arbetar man med olika rollspel"Ett steg åt rätt riktning! Hoppas vi alla fortsätter att se att detta är ett världsproblem som måste öppna folks ögon, tillsammans kan vi göra en förändring! tack!

Jag vill bara ligga med dig

publicerat i Texter;

 

Jag är en sån som bara vill ligga med dej, bara ligga med dej.

Det är min enda avsikt.

Jag vill ligga med dej för att komma riktigt nära, med din hud och din mun och alla dina händer och all längtan du drar på, ligga med all din tomhet och uppgivenhet, den där känslan av att allt ändå är helt meningslöst.

Jag vill ligga med alla dina gamla somrar och dina osorterade minnen, som fotografier i stora högar, ligga mej igenom din ängsliga barndom, alla de obegripligt tunga hinder som du snorigt fått forcera, med dina underarmar och alla dina ensamma kvällar i livet, jag vill ligga med din rädsla för att bara då från jorden eller inte få några barn eller att ena bröstvårtan ska kika fram när du har tajt linne, jag vill ligga mej igenom all din solkiga längtan, alla svåra beslut, all hopplöshet och trötta himlar som hamrat sönder eftermiddagarna bakom persiennen i ditt flickrum, alla resor och bedövade stunder i tågkupéer, uttittad av såna som aldrig sett dig.

Jag vill ligga med dina gamla bortkliade myggbett, dina hoppfulla skolstarter, ligga mej igenom din trötta gamla källare full av nötta affischer och brev skrivna med starlethandstil, dina brevvänner, trappuppgångar, körsamlingar, lessnader, höstar, tysta söndagar och overkliga förnimmelser av på avstånd glimmande fönsterrutor, blänk i parkerade bilar och suset frÂn vägarna runt omkring staden, av livet som pågår någon helt annanstans.

Varenda muskel i din kropp, varenda fräken, varenda solglimt och varenda stund du väntat ut, varenda plats du besökt, vartenda ögonblick du varit i, vartenda liv du levt – vill jag ligga med.

Jag är en sån som bara vill ligga med dej.

Är det inte såhär det ska vara? vackert! Av Fredrik Lindström

Samhället säger så, då är det "ok"

publicerat i Allmänt;
Varje dag så ser jag människor som nedvärderar andra på internet, tex. på facebook. Man tar sig friheten att kalla en smal tjej för fet, att kommentera någons näsa eller liknande. Vad får man ut av att skriva en elak kommentar om personers utséende?
Jag får höra från vissa att "det är så samhället ser ut", så då är det ok? bara för samhället strävar efter size 0 så är det ok att kalla varandra för elaka saker? Varför är det så svårt att acceptera varandra för vilka vi är? Varför ska det vara så svårt att bara ta varandra för vad vi är, människor. Människor är olika och så kommer de alltid att vara.
Betyder det att vi alltid kommer att vara elaka mot varandra?
Varför inte sträva efter ett samhälle där vi alla ger kärlek? Tänk vad världen vore finare om vi kunde ge varandra kärlek lika lätt som vi ger ut hat.
Vi alla är bra. vi alla är fina och vackra. vi alla är olika. Det är det som gör oss till människor, snälla låt det vara så.
Dom som är elaka, skulle ni må bättre av att en person bantar som ni kallat tjock? gör det era liv bättre? Nej.
Vi som är säkra i oss själva känner inte behövet av att vara elaka mot någon annan.
Döm ingen, inte ens dig själv. Ge dig själv kärlek så att du kan ge kärlek till andra.