Utdrag ur min bok!

publicerat i Allmänt, Texter;

En vanlig tjej. Sofia Susanna Nordqvist. Det var jag.
Jag brukade inte säga så mycket, jag vågade inte riktigt ta för mig, jag var mer en sån som tänkte och drömde mig bort än att synas och höras. Men tänk, jag började äntligen skolan. Min 2 år äldre storasyster pratade varje dag om läxor och olika lektioner och äntligen skulle jag också få ta del av det. Det skulle bli så spännande att se vad som väntade, att känna sig lite större, ha raster och lära sig saker. Jag älskade att lära mig nya saker.

Jag, en vanlig tjej, ett vanligt barn som skrattade, lekte och hade hopp om livet. Sofia Susanna Nordqvist. Det var jag. 6 år gammal började jag skolan och hade inte en aning om att tack vare att jag började skolan som jag hade så mycket hopp om så skulle jag stå 7 år senare vid köket och önskade att jag aldrig fanns.
Tänk om jag visste då, det som jag älskade mest i världen skulle bli det som förstörde det mesta i mitt liv.

 

 

 

Ett ord

publicerat i Allmänt, Texter;
Ett ord leda till massor av saker.
bara för det är ett ord, sagt eller skriver betyder det inte att det bara är just , ett ord.
 
Ett ord kan betyda att man börjar gråta
 
Ett ord kan betyda att det sårar
 
Ett ord kan betyda att man inte orkar mera
 
Ett ord kan betyda slutet på ens liv
 
Ett ord kan aldrig bli osagt eller oskrivet.
 
Ett ord innehåller mer än bokstäver
 
kom ihåg det, nästa gång du säger/skriver något dumt till någon annan.
 
Det ordet kan vara det sista.
 
 

Homosexuell, straight, bi , människa

publicerat i Allmänt, Texter;
Det verkar alltid ha varit en disskution om vilken sexuell läggning man har. Men vad spelar det för roll? årtalet är 2013 och det finns fortfarande människor som använder "bög" "jävla flata" osv som skälsord och människor som har fobi för homosexuella. Vad rör det andra om tex. en kille är kär i en annan kille? Det är fortfarande samma person och man är född till att känna så, lika som man är född och är straight. Normalt, vad man än har för läggning.
 
När jag gick i mellanstadiet började det en ny kille i skolan. Han ansågs som udda för han klädde sig utstickande och alla började håna honom, kalla han bög och var på han hela tiden helt öppet på skolan. Jag sa ingenting för jag var själv mobbad. Hade också blivit kallad "jävla lebb" "är du kär i tjejer?" "du ser ut som en flata" så när jag såg på den här nya killen så såg jag hans sorg och visste hur jävla sårande det var.
 
Dom i klassen stängde alltid in alla i kapprummet tillsammans med paralellklassen och släckte och gick igenom alla personer, vad dom tyckte, kalla en fula saker osv. och varje dag såg jag dom skrika "bög" till honom.
 
Vart var lärarna? Alla vuxna var som om dom var med på det hela. För ingen sa något..
 
Sa jag att när detta hände, var vi bara 10 år.
 
10 år.
 
Välkommen till verkligheten.