Nätmobbing

publicerat i Allmänt;
Hela veckan som gått så har tv4nyheterna (hörde även att SVT pratat om det lite idag, kan det stämma?) rullat på om nätmobbing, känns så himla bra att det händer något stort av det nu och handlar ju såklart om vanlig mobbing också! Ni har väl inte missat?
Även radio har pratat mycket om mobbing senaste veckan, känns bra att få reaktioner och att människor får upp ögonen och tar barn/ungdomar på allvar för det har gått för långt och något måste definitivt göras! Detta är en bra början och en början på något stort, en förändring! Det ska jag kämpa för iallafall!
Hoppas ni gillat inslagen och fått en funderare att det faktiskt leder till allvarliga saker när man blir mobbad på internet, det är inget man ska blunda för, för det gör MINST lika ont att få en rad skrivet som att bli hånad/retad i verkliga livet också.
Ta hand om varandra, för vi lever på denna jord tillsammans.

Jag bara undrar..

publicerat i Allmänt;
När jag kollar tillbaka på tiden jag gick i Kärrdalsskolan så undrar jag varför den ens kan vara kvar och kallas för en skola. Jag har träffat många som jag gick med i klassen, i skolan och pratat om gamla minnen. I en och samma klass så var det 5 som fick anorexia, några har blivit missbrukare av droger, några deprimerade och andra försökt ta sitt liv. Dom här personerna gick i samma klass och är det inte lite konstigt att så många från en och samma klass mår så himla dåligt och det gått utför i livet? Det kan inte bara bero på saker hemifrån utan då börjar man undra om den skolan är så himla bra egentligen?
Lärarna blundade för problem och ingen tog riktigt tag i något och såg allvaret som pågick. Det var inte bara jag som blev utsatt för elakheter utan många andra men lärarna "vågade" aldrig göra något. Hur kan en vuxen människa inte VÅGA stå upp för små barn?
Inte undra på att ingenting ändras och hur kan dom fortfarande få kalla sig själva för Lärare?