Blev tillfrågad..

publicerat i Media;
..att skriva en gästkrönika i en tidning om nätmobbing. Känns så himla roligt! Hör av mig sen gällande var/när/hur den kommer att publiceras så att ni alla kan få ta del av den :)
och tack igen för allt stöd, alla osm hör av sig, mailar osv. Blir så glad och varm i hjärtat av ert engagemang!! Fortsätt med det, jag svarar på ALLT :)
Hoppas ni nu har en fin dag i solen för idag är det nästan som sommar :)
/ Sofia

Självrespekt

publicerat i Allmänt;
Var ute igår och träffade massor av folk som jag pratade med och såg hur elaka vi vuxna egentligen är mot varandra, och vi undrar varför våra barn mobbar andra barn?
Vuxna människor i 40 års åldern sitter och skrattar och hånar varandra på ett nedvärderande sätt. Varför ska det vara så svårt att respektera våra medmänniskor?

Vad ger andra rätten till att kalla andra för fula saker och dömma andra utan att ens sagt "hej" till den personen? och det är ingen som säger ifrån vilket gör att det anses som ett "ok" beteende att vara nedlåtande. Man ska inte ta någon skit från någon, man ska inte tillåta någon att vara elak eller nedlåtande mot en för det är absolut inte ok alls. Man ska inte vara rädd för att säga ifrån, det är lätt att tro att människor börjar hata en och man blir osäker och vill bara vara omtyckt så man väljer att ta emot och gå med på vad som helst men det man glömmer är att man får mer respons på ett positivt sätt genom att sätta ned foten och visa att man har självrespekt. Visa sitt egna värde och att man bara är värd det bästa, för det är alla! Det bästa är inte att låta sig bli kallad för fula saker, sådana personer har inte något i ens liv att göra och dom är så osäkra på sig själva och måste agera utåt mot andra.


Våga älska dig själv, våga ta för dig av livet och låt inte någon annan styra över vad du ska känna om dig själv. För du är värd det allra bästa och det bästa man kan ha är självrespekt och respekt mot andra. Tänk vilken fin värld vi skulle ha om alla tänkte och kände så, eller hur?

Jag skulle inte vilja bära på den bördan

publicerat i Allmänt;
Idag hade jag en mysig picknick med min bästa vän Jackie, vi satt och skratta, pratade om allt och ingenting. Påvägen hem så satt hon med mig och väntade på min buss hem och busshållplatsen är precis mittemot Engelbrektsskolan där jag gick i högstadiet. Jag satt och kollade på skolan, berättade historier för Jackie om åren där. Men när jag satt där och kollade på den stora byggnaden så kände jag ingenting, kände mig lite ledsen och arg över att just nu går det minst ett barn där som går igenom kanske samma sak som jag gjorde. Mitt mål är att föreläsa på den skolan och att få träffa på min gamla mentor Örjan och kuratorn och fråga Varför gjorde ni ingenting? Varför sa ni inte ens något när ni såg hur utsatt jag blev varje dag? Hur kan en vuxen människa stå och kolla på när en 13 årig tjej blir psykiskt misshandlad? Hur mår ni idag med den skulden? har ni ens någon skuld? För en sådan börda som ni måste bära på, att veta att ett oskyldig barn mådde så dåligt att hon nästan avslutade sitt liv när det knappt hade börjat skulle inte jag vilja bära på och jag hoppas ni skäms. Sådana som ni är inte värda att bli kallade för lärare eller en vuxen.

Och för barnens skull hoppas jag att ni har ändrat på er, för en enda kommentar kan räcka till att man når gränsen. Tänk på det!
En vacker där ska jag stå där, inte för att jag är arg för idag är jag tacksam på ett sätt att allt detta hände för det gjorde mig så stark och vis som person. Det gav mig liksom glöden och mitt brinnande intresse av att hjälpa andra. Jag vill bara stå där inför alla gamla lärare och nya elever och förespråka om mobbing, berätta min historia och kunna hjälpa andra som är i min sitts eller inte. Att bara få kunna påverka på något sätt gör att jag blir alldeles varm i hjärtat. Alla behöver vi en stödjande hand i livet vare sig man mår bra eller dåligt och jag tvekar inte en sekund på att få vara den handen.
Och tack till alla mail och fina ord jag fått, jag är så glad att ni alla är så engagerade i mobbingen och i denna blogg och hoppas at ni fortsätter. Kärlek till er alla!! <3