Dom som blir mobbade ber om det

publicerat i Allmänt, Media, Texter;
Läste just en kommentar att "dom som blir mobbade ber om det, finns ren fakta på det" och undrar hur en del människor tänker egentligen?
Vi vill ha en förändring, ett fint samhälle, stoppa mobbningen osv men uttalar oss och tänker på detta sätt, hur går det ihop? Så dom som blir utsatta, kränkta och allt möjligt ber om det för att få "spela offer"? Tycker människor borde tänka efter 10 ggr innan dom uttalar sig på det sättet då det är väldigt kränkande mot dom som har det jobbigt och är utsatta genom att säga så. Det är just sånt här som gör att mobbning och näthat uppstår och en sådan här kommentar är ett väldigt bra exempel på vad som kan leda till självmord, depression osv.
 
Varför är det så enkelt att vara nedvärderande än att vara snäll och stöttande? borde vara tvärtom! Dom som är kränkande och elaka mot andra och som bidrar till att mobbningen sprider sig mer och mer tycker jag kan börja ta hand om sig själva och rannsaka sitt tänkande en gång för alla så vi andra kan ta hand om varandra och bidra till att få ett bättre samhälle och tänkande och leva i en värld där vi uppskattar varandra istället för att hata.
 
En människa som mår bra i sig själv har inte behovet av att göra någon annan illa, DET är ren fakta!
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av KB:

Vilken hemsk sak att säga! Jag tror att de som pratar så, som vill lägga all skuld på offret, är de som innerst inne vet att de gör fel, men inte vågar erkänna det för sig själva (Samma sak med tex våldtäkt, hon bad om det, jag är ingen våldtäksman...). Är det någon annans fel så är ju inte JAG hemsk, typ....En människa som mår bra kan hantera att man själv gör fel och inte är perfekt.

Det är både sorgligt att vissa mår så dåligt OCH att andra människor ska få lida (kanske ännu mer) för det!

Hoppas allt går bra för dig, både med föreläsningar och antimobbning, och hela livet! God jul :)

(Ps: fin och bra blogg!)

2:a kommentar, skriven , av Diana:

Vilken bra blogg du har och vad stark du verkar vara. Blev själv mobbad i många år och vet vilka djupa spår det kan lämna. En helt vansinnig kommentar det där om att personen som blir utsatt ber om det, men blir inte längre förvånad över att folk tänker så. Tyvärr. Jaja, tur att det finns vettiga människor också! :) Lycka till med allt!

Kommentera inlägget här :