1 kycklingfilé
Koka pastan
Kycklingcurry gryta
4 dl vatten
200 gram kycklingfilé (säkrast men köp ekologiskt, kyckling är riktigt dålig mat med mycket antibiotika och annat)
1/2 purjo
1 morot
1 paprika (detta börjar jag med senare, kanke 6 mån, det KAN finnas allergi mot paprika)
1/2 broccoli
1 tsk vanlig gul curry (
Paprikakrydda (se ovan)
4 potatisar
1 bit persilja
* Skär kyckling & grönsaker i lagom stora bitar
* Koka i vatten: kyckling, kryddor, grönsaker och potatisunder lock i minst 20 minuter på LÅG värme
* Kör med mixer
100 g köttfärs
1 lök
1 morot
1 bit persilja
1 klyfta vitlök
2 hackade tomater utan skal
Örtkryddor (basilika och oregano brukar vara toppen)
Spagetthi
Parmesan
1 ordentlig klick osaltat smör
* Skär alla bitarna fint
* Låt en gryta koka med vatten
* Lägg i finskuren lök, morot, tomat, persilja, vitlök och köttfärsen rå.
* Häll i spagetthi att koka med när köttet är genomkokt.
* När pastan är klar, krydda med oregano/basilika och parmensanost
* Kör med handmixer till önskad struktur.
* Lägg i en klick riktigt, osaltat smör
1 laxfilé
Biffstroganoff
Bebis första bröd
3 dl vatten
2 dl havremjölk (eller vatten om du inte har havremjölk)
ca 11-12,5 dl ekologiskt vetemjöl
2 msk kallpressad ekologisk rapsolja + ca 1 msk till formen
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet och blanda med havremjölken så att det blir fingervarmt. (OBS! Använd inte ljummet vatten från kranen, det kan innehålla koppar från rören).
Rör ut jästen med en del av degvätskan. Tillsätt sedan resten av degvätskan, oljan samt det mesta av mjölet. Knåda, eller med fördel – kör degen i hushållsmaskin, i ca 5 minuter. Degen ska släppa bunkens kanter, då är mjölmängden rätt.
Låt jäsa under bakduk i en timme (eller till dubbla storleken).
Pensla en ungsform på ca 25×30 cm med rapsolja (alternativt klä med bakplåtspapper). Stjälp upp degen i formen och platta ut med händerna. Låt jäsa ytterligare en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 30 minuter, tills brödet fåt fin yta och är genomgräddat.
Stjälp upp direkt och låt svalna. Skiva upp i tunna skivor och frys in så har du smörgåsar för ett par veckor åt bebisen!
Hoppas ni tycker om recepten och hojta till om ni vill läsa mer om mat till era småttingar så kan jag dela med mig av mer tips! :)