Lundsbergs skolan läggs ned!

publicerat i Allmänt, Media;
Under flera flera års tid så har internat skolan Lundsbergs fått accepteras av samhället där elever blir mobbade, slagna och massor utav hemska saker för "det är en tradition" i skolan. Det är inte fören nu som myndigheter och samhället fått upp ögonen om vad som pågår i skolan och NU ska skolan läggas ned och rektorn får sparken. varför har det inte hänt tidigare? varför har man låtit det pågå? att elever blir kränkta och misshandlade på en skola som ska vara fin för överklassen? är det så man ska behandlas? NEJ!
 
Det är bra att dessa åtgärder ska göras men det skulle skett för länge sedan? Hur kan svensk myndighet ha tillåtit och blundat för detta så pass länge? Vart är föräldrarna i allt eller dom kanske tycker det är OK att deras barn behandlas/och behandlar varandra såhär?
 
Sverige, skolinspektionen, skolminsitern.. ja alla borde skämmas som tillåtit detta gå såhär långt! detta borde aldrig ha uppstått överhuvudtaget och rektorn "en bagatell" kallar han detta, är du ens mänsklig?
 
 

Taggar: #mobbning, Lundsbergs, aftonbladet, alliansen, mobbning, myndigheter, skolverket;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands:

Jag tycker det är tråkigt att skolan läggs ner eftersom det faktiskt finns folk som trivs där. Däremot de som mobbar och håller på ska bli avstängda, men tydligen gick inte det att genomföra...? Förstod inte riktigt. Men om de inte kan stänga av de elever som gör sånt här, så är det nog bäst att den stängs ned.

Svar: det har hållt på i flera flera år och med mycket värre saker som sker bakom stängda dörrar så nej tycker inte en kränkande skola ska få finnas kvar :)
fia

2:a kommentar, skriven , av Molly:

Halkade in här på din blogg och tycker att det finns mycket bra i den. Men tyvärr måste jag säga att vissa saker gör mig besviken. Speciellt faktabakgrunden till olika påståenden. Som denna tillexempel, alla ska få ha en egen åsikt, men det gäller att stå på en grund av information innan man väljer att yttra den.


För det första är det inte självaste Lundsberg som skola som har något med denna typ av pennalism och mobbing att göra, Det är internatet i sig. Det är fel av skolinspektionen att stänga av en skola med många elever som sedan blir utan utbildning - diskriminering. SOM tur var så har vi ett fungerade rättssystem i Sverige och skolan öppnades, medan i mitt tycke så kan internatet få hålla stängt då denna typ av mobbingverksamhet funnits där.

Så skolan i sig är inte kränkande, det har inte framkommit i någotsomhelst dokument att LÄRARE eller SKOLledning/styrelse har bedrivit mobbing mot elever eller att undervisningen varit undermålig. Tvärt emot, Lundsberg har en av Sveriges mest granskade lärare, då lärarlegg, erfarenhet etc. är ett MÅSTE för att få undervisa.

Men orättvist är det, både mot anställda lärare, föräldrar men framförallt elever som fått sväva i oro och en otrygghet om deras skola och utbildning kommer stängas ner.

Så ett tips till nästa gång, se gärna över mer fakta än Aftonbladets rubriker osv. som ofta är vilseledande och överdrivna för att locka läsare.

Annars bra inlägg.
Allt gott

Kommentera inlägget här :