5 saker som blivit ens nya hobby som mamma

publicerat i Allmänt, Gravid!;
  1. Storhandla – Visst är det lite småkul att gå igenom hela butiken, ska jag köpa blommor? ska jag köpa mig en godis i smyg nu när inte sambon är med?
  2. Tvätta & vika – Det finns ingen känsla som är så skön när allt är rent och kan vikas !
  3. Städa – Musik på medans barnen dansar med. Städa behöver inte vara tråkigt
  4. Sova – passa på att sova när barnen sover, guld i mun….
  5. Nyhetsmorgon – jag kanske är den enda, men visst måste man ha koll på vad som händer runt om världen. Och visst är det lite mysigt en tidig morgon med en kopp kaffe i handen. Förut sov man till 11.. nu äter man lunch den tiden. Tänk vad tiden förändras.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av En Vän:

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA!

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på www.prevent.se där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne en god jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år- Maria Schönefeld - och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte till och med lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda ställe där han inte hade upplevt att folk varit elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i hela sitt liv.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn

Till alla er som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta: Sprid detta vidare! Tack för ordet!

Kommentera inlägget här :