Ny forskning ska stoppa mobbning

publicerat i Allmänt;
Hörde imorse på nyheterna att man ska börja forska om varför och hur mobbning uppstår bland barnen och på så sätt kunna förhindra och stoppa mobbning i skolorna, bra intiativ men tycker själv att forskning inte hjälper så mycket när man redan vet konkret vad mobbning beror på. Det kan väl inte vara ny information som kommer komma fram då mobbning existerat i flera flera fleeeera år runt om i skolor och även på jobb, i familjer osv. Varför inte sattsa mer på att sätta in hjälp till både mobbare och dom som är utsatta, mer utbildning till lärare att våga ta steget att förhindra mobbning, att våga rycka in och säga till, förbättra kunskapen och ha utbildningar för både elever och lärare om respekt, självkänsla, empati, mobbning osv redan från grundskolan. För som sagt "det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna"
 
Sedan borde även föräldrar få bli mer engagerade i barnens skolgång, insatta i vad som pågår och också borde få vara mer delaktiga. För någon som mår helt bra i sig själv har inte behovet av att trycka ned någon annan. Många av dom som mobbade mig hade det dåligt hemma eller dåligt själv i skolan på olika sätt och tog ut sin ilska på mig. Det behöver inte vara så i alla fall men OFTAST är det så, för behovet av att vara elak kommer inte från en människa som mår bra och har det bra i sig själv och barn lär sig beteende från oss vuxna. Och när man ser hur vuxna beteer sig så är det inte så konstigt att barn blir mer och mer elaka mot varandra.
 
Alla dessa bloggare som tex. Kissie som gått ut på att mobba andra genom sin blogg för att bli känd, big brother och alla reality såpor på tv där det visas som om det är OK att vara elak mot någon annan och kränka varandra, på jobb där vuxna är öppet elaka mot varandra, går bakom ryggen och snackar skit. Finns många exempel så hur ska vi få stopp på mobbning när vi själva vägrar ändra vårt beteende?
 
Skärpning nu!
 
 
 

Kommentera inlägget här :