Skolverket, mydigheter..vart är ni?

publicerat i Allmänt;
När ska mobbning egentligen tas på allvar och myndigheterna inse att det är ett stort och allvarligt problem som blir värre och växer hela tiden?
Skolor hyr hellre in en som pratar om vart den rest i världen än någon som föreläser om mobbning. Jag tycker att det borde bli lag på att utbilda alla lärare om mobbning, ha e lektion i veckan som handlar om just mobbning, självkänsla, empati osv enda från lågstadiet tills man går ut gymnasiet så barn/ungdomar OCH lärare får lära sig att tycka om sig själva och varandra, precis som dom människor som vi är.
 
För en person som mår bra i sig själv har inte behovet av att trycka ned andra.
 
Och varför får lärare som blundar för problemen, som pratar högt om vissa elever och bara ser på när mobbning sker få vara lärare? Om jag fick bestämma skulle jag sparka ut dom på en gång, för en lärare är så mycket mer än bara lära ut ämnen. En lärare har ett ansvar för barnen under dagarna, så vart är moralen och äktheten?
 
Skolverket, vart håller ni hus? det hjälper inte med att ni säger att ni är emot mobbning (för det är väl självklart att alla är) utan det måste ske en radikal förändring i skolorna, i lärarplanen, i samhället. Stå upp för barnen och dom utsatta, lägg pengarna på mer resurser än att bygga citybanan genom stockholm för flera miljoner.
 
Vad väger mest? att vara en medmänniska och ta hand om barnen som mår dåligt, och minska antalet som tar livet av sig varje år (som bara blir lägre i åldrarna) eller är det viktigare att bygga en citybana när det redan finns spårvagn, tunnelbana, pendel, bussar?
 
När ska vi börja bry os som varandra? När ska myndigheterna visa att dom också har ett hjärta och bryr sig?
 
Ring mig när någon av er har svar på detta!
 
 

Taggar: alliansen, mobbning, myndigheter, reinfeldt, skolverket;

Kommentera inlägget här :