Självrespekt

publicerat i Allmänt;
Var ute igår och träffade massor av folk som jag pratade med och såg hur elaka vi vuxna egentligen är mot varandra, och vi undrar varför våra barn mobbar andra barn?
Vuxna människor i 40 års åldern sitter och skrattar och hånar varandra på ett nedvärderande sätt. Varför ska det vara så svårt att respektera våra medmänniskor?

Vad ger andra rätten till att kalla andra för fula saker och dömma andra utan att ens sagt "hej" till den personen? och det är ingen som säger ifrån vilket gör att det anses som ett "ok" beteende att vara nedlåtande. Man ska inte ta någon skit från någon, man ska inte tillåta någon att vara elak eller nedlåtande mot en för det är absolut inte ok alls. Man ska inte vara rädd för att säga ifrån, det är lätt att tro att människor börjar hata en och man blir osäker och vill bara vara omtyckt så man väljer att ta emot och gå med på vad som helst men det man glömmer är att man får mer respons på ett positivt sätt genom att sätta ned foten och visa att man har självrespekt. Visa sitt egna värde och att man bara är värd det bästa, för det är alla! Det bästa är inte att låta sig bli kallad för fula saker, sådana personer har inte något i ens liv att göra och dom är så osäkra på sig själva och måste agera utåt mot andra.


Våga älska dig själv, våga ta för dig av livet och låt inte någon annan styra över vad du ska känna om dig själv. För du är värd det allra bästa och det bästa man kan ha är självrespekt och respekt mot andra. Tänk vilken fin värld vi skulle ha om alla tänkte och kände så, eller hur?

Kommentera inlägget här :