Jag skulle inte vilja bära på den bördan

publicerat i Allmänt;
Idag hade jag en mysig picknick med min bästa vän Jackie, vi satt och skratta, pratade om allt och ingenting. Påvägen hem så satt hon med mig och väntade på min buss hem och busshållplatsen är precis mittemot Engelbrektsskolan där jag gick i högstadiet. Jag satt och kollade på skolan, berättade historier för Jackie om åren där. Men när jag satt där och kollade på den stora byggnaden så kände jag ingenting, kände mig lite ledsen och arg över att just nu går det minst ett barn där som går igenom kanske samma sak som jag gjorde. Mitt mål är att föreläsa på den skolan och att få träffa på min gamla mentor Örjan och kuratorn och fråga Varför gjorde ni ingenting? Varför sa ni inte ens något när ni såg hur utsatt jag blev varje dag? Hur kan en vuxen människa stå och kolla på när en 13 årig tjej blir psykiskt misshandlad? Hur mår ni idag med den skulden? har ni ens någon skuld? För en sådan börda som ni måste bära på, att veta att ett oskyldig barn mådde så dåligt att hon nästan avslutade sitt liv när det knappt hade börjat skulle inte jag vilja bära på och jag hoppas ni skäms. Sådana som ni är inte värda att bli kallade för lärare eller en vuxen.

Och för barnens skull hoppas jag att ni har ändrat på er, för en enda kommentar kan räcka till att man når gränsen. Tänk på det!
En vacker där ska jag stå där, inte för att jag är arg för idag är jag tacksam på ett sätt att allt detta hände för det gjorde mig så stark och vis som person. Det gav mig liksom glöden och mitt brinnande intresse av att hjälpa andra. Jag vill bara stå där inför alla gamla lärare och nya elever och förespråka om mobbing, berätta min historia och kunna hjälpa andra som är i min sitts eller inte. Att bara få kunna påverka på något sätt gör att jag blir alldeles varm i hjärtat. Alla behöver vi en stödjande hand i livet vare sig man mår bra eller dåligt och jag tvekar inte en sekund på att få vara den handen.
Och tack till alla mail och fina ord jag fått, jag är så glad att ni alla är så engagerade i mobbingen och i denna blogg och hoppas at ni fortsätter. Kärlek till er alla!! <3

Kommentera inlägget här :